Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Φέτος το φλουρί της πίτας του Φ.Ο.Υ. ανήκει σε όλους μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Φέτος το φλουρί της πίτας του Φ.Ο.Υ. ανήκει σε όλους μας.
Ας το κερδίσει η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογικότητά μας.

Το έθιμο της κοπής της πίτας του Φ.Ο.Υ. αποτελεί χρόνια τώρα μια κοινωνική εκδήλωση που διοργανώνεται στην αρχή κάθε νέου έτους από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και απευθύνεται στα μέλη του Ομίλου αλλά και στην τοπική κοινωνία, μέσω των φορέων και των συλλογικών εκπροσωπήσεων της. Αποτελεί παραδοσιακά μια χαρούμενη στιγμή στην εσωτερική ζωή του Συλλόγου και παράλληλα στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης των νέων δραστηριοτήτων μας.
Φέτος το ΔΣ του ΦΟΥ αποφάσισε ομόφωνα αναγνωρίζοντας το βάθος και το βάρος της κρίσης που διατρέχει όλη την κοινωνία, να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, δύναμης και κοινωνικής ευαισθησίας: αντί της κοπής της πίτας, να ενισχύσει με τρόφιμα τα «Σπίτια Γαλήνης» στον Υμηττό για τα δωρεάν γεύματα που αυτά προσφέρουν σε άπορους και ανήμπορους συμπολίτες μας (περίπου 100 άτομα). Επίσης να προσφέρει τρόφιμα στους  απεργούς της Χαλυβουργίας εκδηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του.



Πιστεύουμε πως η οργάνωση και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν σήμερα μια αισιόδοξη πράξη ενότητας και αντίστασης. Αυτή η επείγουσα ανάγκη καθιστά απαραίτητη την εξαίρεση της φετινής χρονιάς από μια κατεστημένη παραδοσιακά τελετή.
Φέτος το φλουρί της πίτας ανήκει σε όλους μας - ας το κερδίσει λοιπόν, η αλληλεγγύη και η εγρήγορση όλων μας. Στον Υμηττό και παντού κανείς δεν πρέπει να νιώσει μόνος του.

Μετά από μια πρώτη επαφή που είχε το Δ.Σ. του ΦΟΥ με τα «Σπίτια Γαλήνης» και διερευνώντας τις ανάγκες τους σε απαραίτητα είδη διατροφής, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του ΦΟΥ να προσφέρουν σε συσκευασμένα τρόφιμα ό,τι μπορεί ο καθένας προκειμένου να ενισχυθούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας που τις έχουν  σήμερα ανάγκη περισσότερο και περισσότεροι παρά ποτέ.
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και όλους τους Υμηττιώτες
να φέρουν στον Φ.Ο.Υ τα ακόλουθα συσκευασμένα τρόφιμα:
·       Ζυμαρικά, ρύζι
·       Λάδι
·       Όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια κλπ),
·       Συσκευασμένα κουτιά χυμού ντομάτας
·       Συσκευασμένα γλυκά
·       Συσκευασμένο καφέ και ζάχαρη
·       Άλλα τρόφιμα συσκευασμένα

Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Υ. θα διαθέσει το κόστος της εκδήλωσης που θα διοργάνωνε για την κοπή της πίτας στην προμήθεια τροφίμων.
Σας περιμένουμε λοιπόν, από τις 6 και έως τις 15 Ιανουαρίου κάθε απόγευμα (6.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ.) στον Φ.Ο.Υ., όπου και συγκεντρώνουμε τις προσφορές μας.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, γιορτάζουμε μαζί την προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης, με ζεστό καφέ και σπιτικά γλυκά, ολοκληρώνοντας έτσι την συγκέντρωση των τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου