Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτική δράση πάνω στο Δίκαιο Εμπόριο σε συνεργασία με τη FAIR TRADE HELLAS

Από τη Παρασκευή 1 Ιουνίου έως Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρες 10.30 πμ έως 3.30 μμ          Διαδραστική Έκθεση της Fair
Trade Hellas
στα πλαίσια του προγράμματος World in a Shopping Cart με θέμα την
υπεύθυνη κατανάλωση και τις επιπτώσεις της άκριτης κατανάλωσης στα ανθρώπινα δικαιώματα στο ΦΟΥ (Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού) από 1-15 Ιουνίου 2012

Για να μάθετε λοιπόν πώς φτιάχνονται τα ρούχα μας, πώς μπορεί το εμπόριο να γίνει δίκαιο, τί κρύβεται πίσω από την υπερκατανάλωση τεχνολογικών προιόντων και τί κινδύνους κρύβει η άλλη όψη των αναψυκτικών σας περιμένουμε :
 
(Για τάξεις ή ομάδες εξωσχολικών δραστηριοτήτων, πρωινές ώρες 10:30 - 15:30)
Σε συνεργασία με εταίρους από την Τσεχία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία, αλλά και τη Κρήτη, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα με θέμα την εκπαίδευση για την ηθική κατανάλωση.

Το πρόγραμμα στοχεύει στηνευαισθητοποίηση δασκάλων και καθηγητών. Προβλέπεται η υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η διοργάνωση μιας διαδραστικής έκθεσης ενημέρωσης για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Αποτελείται από 6 διαδραστικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε σχολεία, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και διάδοση του μηνύματος μέσω των καθηγητών και άλλων ΜΚΟ.
Στόχος του είναι η δημιουργία συνείδησης για την επιρροή που έχουν οι καταναλωτικές μας συνήθειες στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών και να προτείνει το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο ως εναλλακτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου