Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πέμπτη καλοκαιρινή προβολή στο Φ.Ο.Υ., Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 9.00 μμ

Η κινηματογραφική λέσχη του Φιλοπρόοδου συνεχίζει τη λειτουργία της στην ανακαινισμένη ταράτσα του Ομίλου. Συναντιόμαστε ξανά λοιπόν,για πέμπτη φορά, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 9.00 μμ, μια δροσερή βραδιά και θα παρακολουθήσουμε την κωμωδία του Βρετανικού κινηματογράφου Άντρες με τα Όλα τους (1997)
 - Κριτική από το Cine.gr:
Τι πιο αστείο από το να παρακολουθείς πέντε άντρες χωρίς κανένα ανατομικό εμφανισιακό ή χορευτικό προσόν να βγάζουν τα ρούχα τους σε ρυθμούς ροκ μουσικής αποκαλύπτοντας μεθοδικά και σκέρτσο τα απόκρυφα τους σημεία; Πάνω σε αυτό το σεναριακό μοτίβο ο Πίτερ Κατανέο έστησε μια πανέξυπνη κωμωδία καταστάσεως που καυτηριάζει το πρόβλημα της ανεργίας στην μεταθατσερική Αγγλία, δείχνοντας πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος μόνο και μόνο για να αποκτήσει τη χαμένη του αξιόπρέπεια. Μέσα από την ολοκληρωτική απογύμνωση οι ήρωες όχι μόνο ξεφορτώνονται τις όποιες κοινωνικές τους αναστολές και ανακαλύπτουν τους αληθινούς τους εαυτούς αλλά και αποδεικνύουν περίτρανα στον κόσμο ότι ουδείς έχει ανάγκη από τα προβεβλημένα πρότυπα για να γίνει αποδεκτός μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό εξάλλου ήταν που οδήγησε τη φθηνή αυτήν παραγωγή σε παγκόσμιο εισπρακτικό θρίαμβο το γεγονός ότι καλεί τους απανταχού άρρενες θεατές ανεξαρτήτως φυλής, σεξουαλικών προτιμήσεων, ή σωματικής διάπλασης να συμφιλιωθούν πλήρως με την ίδια τους την εικόνα. Μπριόζες οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα του αρχηγού της ομάδας Ρόμπερτ Καρλάιλ τον οποίο γνωρίσαμε σε φημισμένα κοινωνικά φιλμ σαν τον Ιερέα ή " Το τραγούδι της Κάρλα"
Κολιάφας Χρήστος
Συνοπτική περίληψη του έργου:Ένας απολυμένος χαλυβεργάτης στο Sefield της Βόρειας Αγγλίας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας πείθει πέντε ομοιοπαθούντες πως ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις γρήγορο και εύκολο χρήμα είναι το στριπτίζ.
Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς.

Άντρες με τα Όλα τους (1997)

Αγγλικός Τίτλος:The Full Monty

Είδος:Κωμωδία, Μουσική
Διάρκεια: 88'
Γλώσσα:Αγγλικά
Χώρα:Αγγλία
                             
Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo
Σενάριο: Simon Beaufoy
Παίζουν: Robert Carlyle (Gaz), Mark Addy (David), William Snape (Nathan), Steve Huison (Lomper), Tom Wilkinson (Gerald)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου