Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
5 ΝΥΧΤΕΣ – 6 ΗΜΕΡΕΣ
25 – 30/09/2013 
 
             Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αθήνα – Κων/πολη – Καισάρεια 

Αναχώρηση από Αθήνα για Καισάρεια με ανταπόκριση από Κων/πολη (Turkish Αναχ. 07:00 – 08:20 / 09:50 – 11:10 )

Φτάνοντας στην Καισάρεια την γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσουμε την πανοραμική περιήγηση, όπου θα δούμε τα κάστρα που κατασκεύασε ο Ιουστινιανός, την Ελληνική και την Αρμένικη εκκλησία της πόλης, δείγματα από Οθωμανικά μνημεία όπως το ULUCAMI το Σελτσούδικο Τζαμί του 12ου αιώνα για το οποίο πιστεύεται ότι κτίστηκε στη θέση της Βασιλειάδας του Μέγα Βασιλείου.

Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για να αγοράσετε τον φημισμένο παστουρμά της Καισάρειας.

Μετά το ελεύθερο γεύμα θα πάμε στην Μουταλάσκη ( Τάλας ) το Ελληνικό χωριό με την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Αναχωρούμε για την περιοχή της Καππαδοκίας και φθάνοντας στο Προκόπι θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

              Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013:     Ουτσχισάρ – Τσάουσιν – Άβανο – Αράβισσος – Πασαμπάγ – Ντέρβεντ. 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγηση μας.

Πρώτα  θα σταματήσουμε στην οικογένεια των νεραϊδοκαμινάδων για μία φωτογραφία. Δεύτερη στάση μας στο Ουτσχισάρ. Ένας τεράστιος βράχος διάτρητος από σπηλιές και γύρω από αυτόν περιμετρικά τα γραφικά σπίτια του χωριού. Εν συνεχεία περνώντας δίπλα από το Τσάουσιν ( όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά ) και διασχίζοντας τον Άλυ Ποταμό ( Κιζίλιρμακ ) ή κόκκινο ποταμό, φτάνουμε στην κωμόπολη Άβανο. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής για να δούμε μία επίδειξη. Έπειτα ξεκινάμε για την Αράβισσο ( Γκιούλτσεχιρ ) όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου όπου ο Πατριάρχης έχει τελέσει εσπερινό τα περασμένα χρόνια. Στον δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο θα κάνουμε στάσεις σε διάφορες τοποθεσίες που ονομάζονται κοιλάδες νεραϊδοκαμινάδων. Είναι το Πασαμπάγ και Ντερβέντ όπου οι διαβρώσεις στον πωρόλιθο δημιούργησαν ομοιώματα καμήλας, φώκιας, μανιτάρια κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετικά έξοδος για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013: Νεάπολη – Ανακού (Καϊμακλί) – Μαλακοπή – Κάρβαλη –  Κοιλάδα Περιστρέμματος. 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή. Μέσω Νεάπολης και της Ανακού (Καϊμακλί) φτάνουμε στην Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου). Είναι η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία στην οποία ζούσαν 5.000 άνθρωποι και την οποία τον 4ο π.Χ αιώνα κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Είναι κτισμένη σχεδόν περισσότερο από 85 μέτρα κάτω από την γη και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Οι κατακόμβες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους κατοίκους για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων.

Συνεχίζουμε για την Κάρβαλη (Γέλβερη) όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου του Ναζιανζηνού. Κτίστηκε το 385 π.Χ,  στο κέντρο της οποίας βρίσκονταν ο τάφος του (σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί) με το εντυπωσιακό τέμπλο δώρο του Τσάρου Πέτρου.

Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ιχλάρα Βαδισί). Η κοιλάδα έχει μήκος 14χλμ. Και την διασχίζει ο Μελένδης ποταμός.

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι για δείπνο και ξεκούραση.

Μετά το δείπνο προαιρετική έξοδο για μία Τούρκικη βραδιά και γλέντι.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για τα Αερόστατα. Μία μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να απολαύσουν την μοναδική εικόνα της περιοχής από ψηλά. 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013:   Προκόπι – Σινασσός – Κόραμα(Γκιορέμε) – Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη 

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στην Ακρόπολη του Προκοπίου στον οίκο του Τούρκου Άρχοντα του Εσάτ Πασά, στον στάβλο του οποίου έζησε ως υπηρέτης ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος τον 18ο αιώνα όπου και αναπαύτηκε.

Η επόμενη επίσκεψη είναι στην Σινασσό. Στην περιήγησή μας θα δούμε δείγματα από τα παλαιά πέτρινα αρχοντικά των Ελλήνων. Η παραμονή μας στην Σινασσό θα τελειώσει με την επίσκεψη μας στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα θα πάμε στο Κόραμα (Γκιορέμε). Εδώ θα θαυμάσουμε τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες στους ηφαιστιογενείς βράχους με πολλές εκπληκτικές αγιογραφίες του 10ου , 11ου και 12ου αιώνα. Επίσης θα επισκεφθούμε και το Υπαίθριο Μουσείο της Καππαδοκίας. Η περιοχή                      συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση μας για Κων/πολη.

Αναχ.: 19:20 Άφιξη.: 20:50

Μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση. 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για μία ολοήμερη ξενάγηση της Κων/πολης με επισκέψεις στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Στήλη των Όφεων, την Γερμανική Κρήνη και την Πέτρινη Στήλη των Πορφυρογέννητων, το Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ γνωστό σαν Μπλέ Τζαμί στολισμένο με τα ωραία κεραμικά της Νίκαιας.

Θα επισκεφθούμε το Παλάτι των Σουλτάνων, το Τόπ Καπί όπου κατοικούσαν οι Σουλτάνοι από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα. Στο παλάτι θα δούμε το διαμάντι του κουταλιού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, το μαχαίρι που έκλεβε η Μελίνα Μερκούρη στην ταινία Τόπ Καπί.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την θρυλική Αγία Σοφία ( Δεξαμενή του Ιουστινιανού). Επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά των Μπαχαρικών.

Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική βραδινή έξοδος για Ανατολίτικο φαγητό και διασκέδαση με χορό της κοιλιάς. 

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013-06-20 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην υπόλοιπη πόλη. Θα δούμε τα Βυζαντινά Χερσαία Τείχη του Θεοδοσίου του 5ου αιώνα, το Επταπύργιο και την Χρυσή Πύλη. Έν συνεχεία θα επισκεφθούμε την περίφημη για τα Βυζαντινά ψηφιδωτά της Μονής της Χώρας και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής ή αλλιώς ονομαζόμενη Μπαλουλκί όπου θα δούμε τους Τάφους των Πατριαρχών.

Θα συνεχίσουμε με την Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και επίσκεψη στο Πατριαρχείο.

Τέλος θα επισκεφθούμε την μεγάλη Κλειστή Αγορά με ελευθερο χρόνο για τα τελευταία σας ψώνια, πρίν την αναχώρησή μας για την Αθήνα.

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα. 

Αναχώρηση με Turkish TK 1843 στις 19:20.  Άφιξη 20:50.

                                                         Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου