Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

"Λάβετε θέσεις" στον ΦΟΥ

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2013 - 2014
 
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 8.00 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  στο πλαίσιο του αφιερώματος στο σκηνοθέτη Θ. Μαραγκό θα προβάλει την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μμ  την ταινία "Λάβετε θέσεις", μία κατάθεση για την ερήμωση της Ελληνικής υπαίθρου.

Υπόθεση

Στα Φιλιατρά, μια μισοέρημη πολίχνη της Μεσσηνίας, όσοι αγρότες έχουν απομείνει βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ένας ράφτης και παλιός δρομέας, ο Ανδρέας (Βαγγέλης Καζάν), που αποτελεί και τη συνείδηση του τόπου, βιώνει την αφόρητη μοναξιά και πνίγεται από την ανία. Κάπου κάπου τρέχει σε αυτοσχέδιους τοπικούς αγώνες αλλά αυτό δεν του αρκεί. Απαυδισμένος εγκαταλείπει τα Φιλιατρά κι όπως πολλοί άλλοι έρχεται στην Αθήνα, αλλά κι εκεί οι συνθήκες της ζωής είναι αντίξοες και αδιέξοδες. Ο Ανδρέας συνθλίβεται μέσα στον αστικό κυκεώνα, σ’ αντίθεση με έναν γνωστό του νεαρό, τον Βασίλη, στο πρόσωπο του οποίου διακρίνεται η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Βραβεία
4 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1973 (καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας, φωτογραφίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και τιμητική διάκριση ερμηνείας).

Συντελεστές

Είδος Ταινίας: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Τόλιος, Φανή Τόλιου, Κώστας Τσάκωνας, Κώστας Αλεξανδράκης, Βαγγέλης Καζαν, Αγγελική Μαραγκού

Έτος Παραγωγής: 1973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου