Τρίτη 17 Μαΐου 2016

"Ο μικρός ταύρος" στον Φ.Ο.Υ. (23/5/16 & ώρα 20.15)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2015 - 2016
  
Δευτέρα 23 Μαΐου 8.15 μμ
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει  κύκλο προβολών με θέμα "80 χρόνια από την Ισπανία του ΄36". Τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία "Ο μικρός ταύρος" (1985) του Λουίς Γκαρσία Μπερλάγκα. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες για την παραχώρηση των ταινιών και την συνεργασία τους. 
 
Υπόθεση:

 

Στο μέτωπο του ισπανικού εμφυλίου, τα μεγάφωνα του εθνικού στρατού αναγγέλλουν μια γιορτή σε κάποιο κοντινό χωριό, όπου θα γίνει μια ταυρομαχία. Μερικοί στρατιώτες του δημοκρατικού στρατού αποφασίζουν να παρεισφρήσουν στο εχθρικό έδαφος για να κλέψουν τον ταύρο σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή και να μην αφήσουν τον εχθρό να κάνει γιορτή.

 

Παραγωγή: Ισπανική Σκηνοθεσία: Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα
Πρωταγωνιστούν: Αλφρέντο Λάμντα, Γκιγιέρμο Μοντεσίνος, Χοσέ Σακριστάν, Σαντιάγκο Ράμος
 
Ο Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα υπήρξε ο μεγάλος ανανεωτής του μεταπολεμικού ισπανικού κινηματογράφου. Του έχει απονεμηθεί το Εθνικό Βραβείο Κινηματογραφίας (1980), το Χρυσό Μετάλλιο των Καλών Τεχνών (1981), το Βραβείο Πρίγκιπας της Αστούριας των Τεχνών (1986) και ο ιταλικός τίτλος Commendatore του Τάγματος. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ένα διαβρωτικό χιούμορ με «στόχο» το κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου