Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

"Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης" στον Φ.Ο.Υ. (17/7/17 & ώρα 21:00)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στην ταράτσα του Ομίλου
"Αποδομώντας στερεότυπα /κύκλος Κωμωδία"
Δευτέρα 17 Ιουλίου 9:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταράτσα του Ομίλου με θέμα "Αποδομώντας στερεότυπα /κύκλος Κωμωδία". Τη Δευτέρα αυτή, στην τρίτη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης" (1975) σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ & Τέρι Τζόουνς. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία: 

Οι Python, γνωστοί ήδη στην Αγγλία για το καυστικό και γκροτέσκο χιούμορ τους με το οποίο σχολιάζουν τα κακώς κείμενα και τις ανόητες συνήθειες της βρετανικής κοινωνίας από τη σειρά «Flying Circus» στο BBC, καταπιάνονται με τη μεσαιωνική παράδοση. Διακωμωδώντας τα σκληρά μεσαιωνικά χρόνια και τους μύθους που τα ακολουθούν την εποχή του 10ου αιώνα μ.Χ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τότε τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ' ό,τι είναι τώρα. Τα κάνουν όλα μπάχαλο και το ευχαριστιούνται, με ξερό χιούμορ και ασταμάτητα γκαγκς. Μια από τις κλασικότερες επιτυχίες των ελληνικών θερινών σινεμά.

Κωμωδία 1975 | Έγχρ. | Διάρκεια: 91'
Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς με τους: Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου