Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση-παρουσίαση του θεατρικού της Ιωάννας Θέου



Η ομάδα Βιβλίου του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει, την Πέμπτη 29/3/18 στις 20:00, εκδήλωση-παρουσίαση του θεατρικού της Ιωάννας Θέου 

ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ - ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: "Στων σκοταδιών την άμπωτη"


Θα μιλήσουν οι: Τσιμπράκη Βούλα, πρόεδρος της Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Δάφνης, Σαμάντης Κώστας, αντιπρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού και η συγγραφέας του βιβλίου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Παπανικολάου Σούλης, μέλος του Φ.Ο.Υ., σκηνοθέτης.  


Το θεατρικό Κλυταιμνήστρα – Κασσάνδρα: Στων σκοταδιών την άμπωτη είναι ένα μονόπρακτο, όπου κυριαρχούν οι «μονολογικοί» διάλογοι. υπάγεται στο «θέατρο των ιδεών» και το περιεχόμενό του είναι φιλοσοφικό-δραματικό.
Η πλοκή του διαδραματίζεται στον Κάτω Κόσμο, όπου οι δύο ηρωίδες συναντιούνται μετά τη δολοφονία της βασίλισσας του Άργους, της Κλυταιμνήστρας, από τον γιο της τον Ορέστη. Η Τρωαδίτισσα πριγκίπισσα Κασσάνδρα υποδέχεται σαν ψυχοπομπός αλλά και κριτής την −δολοφόνο της− Κλυταιμνήστρα και οι αναμνήσεις τους, από την παιδική τους ηλικία και τα κοινά τους παθήματα, τις παρασύρουν σε μια συζήτηση για τη ζωή και την αξία τής γυναίκας, την πολιτική και τα παιχνίδια της εξουσίας, τον ηρωισμό, την ελευθερία, το νόημα της ζωής και τη σημασία τού ανθρώπου. 
Ποια θα είναι η έκβαση της τύχης της Κλυταιμνήστρας; Θα αποδειχτεί η Κασσάνδρα φιλεύσπλαχνη ή μνησίκακη;
Στο θεατρικό αυτό, σκόπιμα δεν υπάρχουν πολλές σκηνικές οδηγίες και όσες δίνονται είναι ενδεικτικές, ώστε να υπάρχει μια ελευθερία στη σκηνική αναπαράσταση. 


Η Ιωάννα Θέου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1984. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο (Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο). Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ιστορία του Θεάτρου στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως γνωστός "ποντικός" της βιβλιοθήκης, ξέρει αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά και δεν θα ησυχάσει αν δεν μάθει όσα περισσότερα προλαβαίνει και δεν λύσει τα αξεδιάλυτα μυστήρια του σύμπαντος -χωρίς, ελπίζει, να χρειαστεί να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο. Όσοι γνωρίζουν τον Φάουστ δείχνουν κατανόηση! Δίδαξε ελληνικά για τρία χρόνια, ως εθελόντρια, στο «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων της Αθήνας".
Το "Κλυταιμνήστρα - Κασσάνδρα: Στων σκοταδιών την άμπωτη" είναι το πρώτο της θεατρικό και ελπίζει -ξανά- όχι και το τελευταίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου