Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

"Ρώτα την καρδιά σου" στον Φ.Ο.Υ. (17/9/18 & ώρα 20:00)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στην ταράτσα του Ομίλου
"Ημέρες Μνήμης"




Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα "Ημέρες Μνήμης". Τη Δευτέρα αυτή, στην δεύτερη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Ρώτα την καρδιά σου" του Γιουσούφ Κουρσενλί. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.


Λίγα λόγια για την ταινία:



Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία: τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου! 
Για το θέμα των κρυπτοχριστιανών έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά. Πρώτη φορά αυτό το θέμα έγινε ταινία, από τον σκηνοθέτη Γιουσούφ Κουρσενλί. Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1947 στη Μαύπαρη της Ριζούντας του Πόντου.
Υπόθεση ταινίας: Μία ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μία Μουσουλμάνα, την Esma και έναν κρυπτοχριστιανό, τον Mustafa. Πως αντιδρά η μητέρα του Μουσταφά, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της θέλει να «κλέψει» την μουσουλμάνα Esma; Πως ο μικρός της οικογένειας, μαθαίνει ότι η οικογένειά του δεν είναι μουσουλμάνοι όπως νόμιζε, αλλά…
Πως ο παππούς ενώ πηγαίνουν να τον κηδέψουν ως μουσουλμάνο, τελικά καταλήγει σε χριστιανικό νεκροταφείο; Όσοι έχουν ρίζες από εκείνα τα μέρη και έχουν ακούσει από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ιστορίες, το λιγότερο θα συγκινηθούν…

1 σχόλιο: