Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

"Ντερσού Ουζαλά" στον Φ.Ο.Υ. (8/10/18 & ώρα 20:15)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
 2018 - 2019
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
"Ημέρες Οικολογίας"
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 20:15


Είσοδος ελεύθερη


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα "Ημέρες Οικολογίας". Τη Δευτέρα αυτή, στην δεύτερη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Ντερσού Ουζαλά" του Ακίρα Κουροσάβα. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Η ταινία του Ακίρα Κουροσάβα, είναι βασισμένη σε δύο βιβλία του Βλαντιμίρ Αρσένιεφ, ενός διακεκριμένου Ρώσου επιστήμονα και εξερευνητή που έζησε στα τέλη του 1800, μέχρι τις αρχές του 1900. Λυρική ταινία που προσφέρει γνήσια συγκίνηση. Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.

υπόθεση


Είναι η ιστορία της σχέσης του συγγραφέα με έναν κυνηγό άγριων ζώων, ο οποίο ονομαζόταν Ντερσού Ουζαλά. Μέσα από τα ταξίδια τους, ο Ντερσού αποκαλύπτει στο φίλο του τα μυστικά, τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των άγριων ζώων, καθώς και τα πιστεύω των ηλίθιων ανθρώπων. Διδάσκει τον τρόπο να προσεγγίσουμε την φύση με στοργή και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στα άγρια θηρία, στους ανθρώπους, τα πουλιά και τα λουλούδια.

DERSU UZALA Περιπέτεια Έγχρωμη Διάρκεια: 141'
Παραγωγή: Σοβιετική Ένωση - Ιαπωνία Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα
Πρωταγωνιστούν: Μακσίμ Μουνζούκ, Γιούρι Σολομίν, Σβετλάνα Ντανιλτσένκο, Ντμίτρι Κορσίκοφ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου