Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

«Παρακαλώ γυναίκες, μην κλαίτε» στον Φ.Ο.Υ. (12/11/18 & ώρα 20:15)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
 2018 - 2019

"Παρακαλώ γυναίκες, μην κλαίτε"  

                   Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 20:15


Είσοδος ελεύθερη











Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  την Δευτέρα αυτή, 12/11, θα προβάλει την ταινία "Παρακαλώ γυναίκες, μην κλαίτε" (1992) των Σταύρου Τσιώλη και Χρήστου Βακαλόπουλου. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Το «Παρακαλώ Γυναίκες, Μην Κλαίτε» είναι μια ταινία σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσιώλη και του Χρήστου Βακαλόπουλου. Κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας και σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1992. Μια κωμωδία που καυτηριάζει και σατιρίζει την ελληνική κοινωνία με έναν οξυδερκή και ιδιότυπο τρόπο.
Υπόθεση
Ένα χωριό της Αρκαδίας καλεί ένα «διάσημο» αγιογράφο και τον βοηθό του, τους Θεοφάνη και Θεοδόσιο (Αργύρης Μπακιρτζής και Δημήτρης Βλάχος), να αποκαταστήσουν τις φθαρμένες τοιχογραφίες ενός ιστορικού ναού. Ο Θεοφάνης είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και ο Θεοδόσιος ασχολείται με διάφορες κομπίνες.
Κοντά τους θα μαθητεύσει, στην υψηλή τέχνη, μια νεαρή κι αγνή κοπέλα (Δώρα Μασκλαβάνου). Ο κόσμος συρρέει στην εκκλησία, προσφωνώντας τους αγίους, εκείνοι όμως στην πραγματικότητα είναι δύο μικροαπατεώνες, οι οποίοι αμπελοφιλο-σοφούν, παρατηρούν με το τηλεσκόπιο τις καμπύλες των γυναικών και διοργανώνουν μια σικέ δημοπρασία. Με την έλευση του χειμώνα, τα θαύματα θα πάρουν τέλος, και κάθε κατεργάρης θα γυρίσει στον πάγκο του.
Συντελεστές

Σενάριο - σκηνοθεσία: Βακαλόπουλος Χρήστος, Τσιώλης Σταύρος
Ηθοποιοί: Μπακιρτζής Αργύρης, Βλάχος Δημήτρης, Μασκλαβάνου Δώρα, Κέκκος Νικόλαος, Παπαχρήστου Αίμιλυ, Γαβρήλου Έβελιν, Θεοδώρου Θύμιος, Θεοδώρου Στράτος, Τσαρούχας Κώστας, Ψυχογιού Δήμητρα, Μπούλη Γούναρη Ντίνα, Κομποτιάτης Δημοσθένης, Μπόγρης Νίκος, Βακαλόπουλος Χρήστος, Τσιώλης Σταύρος και άλλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου