Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσίαση Βιβλίου: "Σαγηνεύοντας την Ν." (6/12/18) στον Φ.Ο.Υ

Η ομάδα βιβλίου του Φ.Ο.Υ σας προσκαλεί  την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:00, στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Στάη "Σαγηνεύοντας την Ν." 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτις
Στέλιος Κανάκης, εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Κώστας Σαμάντης ,αντιπρόεδρος του ΦΟΥ 
και ο συγγραφέας του βιβλίου, Σπύρος Στάης

Θα διαβάσουν:
Ανδρομάχη Δαυλού, ηθοποιός
Εύη Τζουμέρκα, φοιτήτρια Σχολής Κοινωνικής Εργασίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον συγγραφέα:



Η ιστορία είναι απλή.
Ένας μοναχικός Μοντρεαλίτης που πετάει, προσπάθησε να σαγηνεύσει μια τηλεοπτική σταρ από το αντίπερα Τορόντο. Κάτι σαν τον κακό λύκο που ερωτεύτηκε την προβατίνα Ντόλυ.
Ο Ελισσαίος γνώρισε τη Νίκι Μπένετ, στην κυριολεξία κατά λάθος, όταν το βλέμμα του έπεσε τυχαία πάνω σε μια βουβή τηλεόραση. Κεραυνοβόλος έρωτας; Ούτε κατά διάνοια. Τουλάχιστον ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε ποτέ. Λέει ότι εμπνεύστηκε, εγώ λέω ότι κόλλησε το μυαλό του, τόσο ποταπά.
Τι ήθελε να κάνει μαζί της; Κανείς δεν κατάλαβε. Τα αγρίμια για να κατακτήσουν κάτι πρέπει πρώτα να το λεηλατήσουν.  Εκείνος, συμμάχησε με φαντάσματα από το παρελθόν, άγιες μορφές από τον καιρό των Βαλκανικών πολέμων και επιτέθηκε.
Είδα το καλό να φέρνει δυστυχία και το κακό να μοιάζει ευλογία. Είδα το ένστικτο του αγριμιού να τα βάζει με τη χειραγωγημένη λογική του κατοικίδιου και κατάλαβα πως η  φαντασία είναι, περισσότερο από όσο νομίζουμε, ικανή να επηρεάσει την πραγματικότητα.
Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπου που με γέννησε στο μυαλό του για να τα δω με τα μάτια του.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου