Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

"Πρόσωπα" στον Φ.Ο.Υ. (11/2/18 & ώρα 20.15)



Κινηματογραφική Λέσχη Φ.Ο.Υ
 2018 - 2019
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
 στον Τζον Κασσαβέτη
"Πρόσωπα"
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 20:15
Είσοδος ελεύθερη






Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού δημιουργού,  διοργανώνει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία "Πρόσωπα" (1968). Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής λέσχης Κώστα Σαμάντη.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Μετά δεκατέσσερα χρόνια γάμου, ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να απατήσει τη γυναίκα του με μια πόρνη πολυτελείας. Η σύζυγός του, Μαρία, επιχειρεί κι εκείνη να τον απατήσει, χωρίς όμως πραγματικά να το θέλει.
Στα Πρόσωπα (1968) ο Τζον Κασσαβέτης παρατηρεί την απομόνωση του ατόμου και το πώς αυτή αντανακλάται και εκφράζεται στη νεύρωση του προσώπου. Η ένταση της ταινίας οδηγεί καθέναν από τους ηθοποιούς του σε ένα αντιφατικό, σύνθετο και πολυεπίπεδο άτομο. Σαν να πρόκειται για θεατρικό έργο, ακολουθώντας μια αλληλουχία μη-γεγονότων, ξεσπασμάτων, καταστάσεων περισυλλογής και εκ νέου ξεσπασμάτων, σκηνοθετεί τις ανεξέλεγκτες ψυχολογικές διαρθρώσεις ηθοποιών σε ρόλο ενηλίκων που πληγώνονται και πληγώνουν.
ΠΡΟΣΩΠΑ /FACES
Σινεφίλ 1968 | Α/Μ | Διάρκεια: 130'
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Κασσαβέτης με τους: Τζίνα Ρόουλαντς, Τζον Μάρλει, Λιν Κάρλιν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου