Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Οι Υμηττιώτες τιμούν τον Δημήτρη Νόλλα!

  Η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Η προσέλευση των Υμηττιωτών και όχι μόνο, (πλησίασαν τους εκατό όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση) ήταν ενδεικτική του ενδιαφέροντος για έναν από τους πλέον σημαντικούς λογοτέχνες της εποχής μας.


Την παρουσίαση (πρώτη πανελλήνια!) του βιβλίου του Δ. Νόλλα "Μάρμαρα στη μέση" έκαναν η πρόεδρος του ΦΟΥ κα Ρούσσου,
ο Αλέξης Ζήρας κριτικός λογοτεχνίας, ο Κώστας Καλημέρης κριτικός λογοτεχνίας, η Άννη Ουτζιλαούρη μεταφράστρια και η Ισμήνη Ραντούλοβιτς μεταφράστρια ενώ στο ενδιάμεσο των εισηγήσεων ο αγαπητός φίλος του ομίλου (και μέλος της ομάδας βιβλίου) ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης διάβασε, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αποσπάσματα από το "Μάρμαρα στη μέση".





Ακολούθησε το μουσικό μέρος της παρουσίασης κατά το οποίο φίλοι του ομίλου έπαιξαν με κιθάρα και ακορντεόν παραδοσιακά κομμάτια του τόπου μας, με το τελευταίο, "ηπειρώτικο", να είναι αφιερωμένο στο συγγραφέα μιας και έλκει την καταγωγή του από την Ήπειρο.

Το κλείσιμο της βραδιάς έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στο
βιβλίο του μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά.

Ακολούθησε προσφορά του ομίλου σε κρασί και μεζέδες, μια αφορμή για να βρεθούμε, να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις (για το βιβλίο και τον Όμιλο γενικότερα), με τον συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του. Και βέβαια με την αγωνία όλων μας για την επόμενη συνάντηση - βιβλιοπαρουσίαση.

Δεν θα αργήσει... το υποσχόμεθα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου