Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Φ.Ο.Υ. ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ μέσα στα πλαίσια των Εκδρομών ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, μετά την περυσινή επιτυχή εκδρομή στη Σμύρνη τηρώντας την υπόσχεσή του, πραγματοποιεί εφέτος, σε συνεργασία με το ARIA TRAVEL το ταξίδι στην Καππαδοκία, σε συνδυασμό - κατόπιν έκκλησης πολλών μελών μας - και με Κωνσταντινούπολη από 12 έως 17 Ιουνίου 2013.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία του Φ.Ο.Υ., καθημερινά από 18.00-21.00 έως τις 14 Απριλίου 2013, με κατάθεση προκαταβολής 300 € κατ΄άτομο. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού οφείλει να κατατεθεί έως τις 25.5.2013.

Για πληροφορίες απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Φ.Ο.Υ.
210-7625856 και στο 6932-380609.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

6 Μέρες – 5 Νύχτες

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

12 Ιουνίου 2013 Αθήνα – Κων/πολη

Αναχώρηση από Αθήνα για Κων/πολη (με ολυμπιακή Αναχ. 08.20 Αφιξ 09.45)

Μετά την αφιξή μας στην ολοήμερη ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τον

Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Στήλη των Όφεων, την Γερμανική Κρήνη και την πέτρινη στήλη των Πορφυρογέννητων. Επόμενη επίσκεψη στο τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ γνωστό σαν Μπλέ Τζαμί στολισμένο με τα ωραία κεραμικά της Νίκαιας. Θα επισκεφτούμε το Παλάτι των Σουλτάνων , το Τοπ Καπί όπου κατοικούσαν οι σουλτάνοι από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα. Στο παλάτι θα δούμε το διαμάντι του κουταλιού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, το μαχαίρι που έκλεβε η Μελίνα Μερκούρη στην ταινία Τοπ Καπί.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την θρυλική
Αγιά Σοφιά του Ιουστινιανού.

Το απόγευμα μετά το φαγητό ο χρόνος δικός μας για να κάνετε τα ψώνια σας στην μεγάλη αγορά της Κων/πολης.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Προαιρετική βραδινή έξοδος για φαγητό.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

13 Ιουνίου 2013 Καισάρεια – Μουταλάσκη – Προκόπι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε αεροπορικώς για την Καισάρεια (Με την
Pegasus αναχ. 08.40 – άφιξη 10.00) γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου. Στην πανοραμική ξενάγηση της πόλης θα δούμε δείγματα από οθωμανικά μνημεία της Καισάρειας όπως το Ulu Cami το Σελτσουκίδικο τζαμί του 12ου αιώνα για το οποίο πιστεύεται ότι κτίστηκε στη θέση της Βασιλειάδας του Μέγα Βασιλείου. Επίσης θα δούμε τα Βυζαντινά και Ρωμαϊκά κάστρα της πόλης.
Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για να αγοράσετε τον
φημισμένο παστουρμά της Καισάρειας.

Μετά τον ελεύθερο γεύμα θα πάμε στην
Μουταλάσκη (Τάλας) όπου θα δούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Αναχωρούμε για την περιοχή της Καππαδοκίας και φτάνοντας στο Προκόπι θα πάρουμε τα δωματιά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

14 Ιουνίου 2013 Ουτσισάρ – Άβανος – Αράβισσος – Πασαμπάγ.

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με την ολοήμερη ξενάγησή μας. Πρώτα θα σταματήσουμε στην
Οικογένεια των νεραιδοκαμινάδων για μια φωτογραφία. Δεύτερη στάση μας το Ουτσχισάρ Ucnisar (Ακραίο κάστρο). Είναι ένας τεράστιος βράχος από σβησμένη λάβα λαξεμένος σαν κυψέλη όπου έζησαν για αιώνες δεκάδες οικογένειες μέχρι το 1950. Και γύρω από αυτόν περιμετρικά είναι τα γραφικά σπίτια του χωριού. Εν συνεχεία περνώντας δίπλα από το Τσαβουσίν (CAVUSIN) θα διαβούμε τον Αλύ ποταμό (Κιζίλιρμακ) που ορίζει το βόρειο άκρο της Καππαδοκίας και θα φτάσουμε στο χωριό/ κωμόπολη Άβανος (Avanos) που έχει πάρα πολύ ανεπτυγμένη την αγγειοπλαστική όπου και θα επισκεφτούμε και ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής για να δούμε μια μικρή επίδειξη.

Έπειτα ξεκινάμε για της
Αράβισσο (Γκιουλτσεχίρ). Εκεί θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου όπου ο Πατριάρχης τέλεσε εσπερινό πριν λίγα χρόνια. Στο δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο θα κάνουμε στάσεις σε διάφορες τοποθεσίες που ονομάζονται Κοιλάδες νεραιδοκαμινάδων. Είναι το Πασαμπάγ (Pasabag) και Ντερβέντ όπου οι διαβρώσεις στους κώνους από πορόλιθο δημιούργησαν ομοιώματα καμήλας, φώκιας, μανιτάρια κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδος για να παρακολουθήσουμε την
Λειτουργία των περιστρεφόμενων Δερβίσιδων.

Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για τα
Αερόστατα. Μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να απολαύσουν την μοναδική εικόνα της περιοχής από ψηλά.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ

15 Ιουνίου 2013 Νεάπολη – Καιμακλί – Μαλακοπή – Καρβαλή

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή. Μέσω
Νεάπολης και της Ανακού (Καιμακλί) φτάνουμε στην Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου). Επίσκεψη στην υπόγεια πόλη (κατακόμβες) της περιοχής. Είναι κτισμένες σχεδόν 85 μέτρα κάτω από τη γη και χρησιμοποιήθηκαν για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων. Συνεχίζουμε για την Καρβαλή (Γέλβερη) όπου θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Κτίστηκε το 385 στο κέντρο της οποίας βρίσκονταν ο τάφος του. (σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί) με το εντυπωσιακό τέμπλο, δώρο του Τσάρου Πέτρου.

Η επόμενη επισκεψή μας θα είναι η
Κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ιχλάρα Βασιδί). Η κοιλάδα έχει μήκος 14 χλμ. Και την διασχίζει ο Μελένδης ποταμός. Από τις δεκάδες εκκλησίες της περιοχής εμείς θα επισκεφτούμε τις τρεις πιο σημαντικές. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Προκόπι και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδο για μια
Τούρκικη βραδιά και γλέντι.

Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για τα
Αερόστατα. Μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να απολαύσουν την μοναδική εικόνα της περιοχής από ψηλά.

ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ

16 Ιουνίου 2013 Προκόπι – Καππαδοκία – Σινασσός

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στην
Ακρόπολη του Προκοπίου στον οίκο του Τούρκου Άρχοντα, του Εσάτ Πασά, στον στάβλο του οποίου έζησε ως υπηρέτης ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος το 18Ο αιώνα, όπου και αναπαύτηκε. Η επόμενη επίσκεψή μας στην Σινασσό. Στην περιήγησή μας θα δούμε δείγματα από τα παλαιά πέτρινα αρχοντικά των Ελλήνων.

Η παραμονή μας στην Σινασσό θα τελειώσει με την επίσκεψή μας στην εκκλησία των
Αγίων Κων/νου και Ελένης και το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα θα πάμε στο
Κοραμά (Goreme). Εδώ θα θαυμάσουμε τις περίφημες Λαξευτές Εκκλησίες στους ηφαιστιογενείς βράχους με πολλές αγιογραφίες του 10ου, 11ου και 12ου αιώνα, ζώντας τις δύσκολες συνθήκες των παλιών κατοίκων της περιοχής. Επίσης θα επισκεφτούμε και το Υπαίθριο Μουσείο της Καππαδοκίας. Η περιοχή συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την επιστροφή μας στο
Προκόπι (Ουργιούπ) - δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ

17 Ιουνίου 2013 Καισάρεια – Κ ων/πολη – Αθήνα.

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για
την Κων/πολη (με την Pegasus αναχ. 08.00 άφιξη 09.15) Μετά την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε για την υπόλοιπη ξενάγηση της Κων/πολης. Κατά την διαδρομή μας θα δούμε τα Βυζαντινά Χερσαία Τείχη του Θεοδόσιου του 5ου αιώνα, το Επταπύργιο και την Χρυσή Πύλη. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την περίφημη για τα Βυζαντινά ψηφιδωτά της Μονής της Χώρας και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής ή αλλιώς ονομαζόμενη Μπαλουλκί όπου θα δούμε τους τάφους των Πατριαρχών. Θα συνεχίσουμε με την Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Μια επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά με τα μπαχαρικά και τέλος στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου