Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

"Κωπηλατώντας στον άνεμο" στο ΦΟΥ, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 8.15 μμ

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2014 - 2015
  
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του αφιερώματος "Ισπανικός κινηματογράφος και λογοτεχνία" την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 8.15 μμ   την  ταινία "Κωπηλατώντας στον άνεμο" σε σκηνοθεσία Γκονθάλο Σουάρεθ. Θα προλογίσει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ισπανιστών κ. Σύλβα Πάντου.  
Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες για την παραχώρηση των ταινιών και την συνεργασία τους. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οι συγγραφείς λόρδος Μπάιρον, Μέρι Σέλεϊ και Πέρσι Μπ. Σέλεϊ, μαζί με τον δρ. Πολιντόρι, αποφασίζουν να γράψουν μια ιστορία τρόμου. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης, η Μέρι Σέλεϊ γράφει τον «Φρανκενστάιν», έναν φανταστικό ήρωα που αντικατοπτρίζει τις δικές της ανησυχίες.
 Η ταινία κέρδισε το Αργυρό Κοχύλι Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν το 1988 και έξι Βραβεία Γκόγια το 1989, μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας, και καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Κωπηλατώντας στον άνεμο του Γκονθάλο Σουάρεθ (1988, 90’), με τους Χιού Γκράντ, Λίζι ΜακΝέρνυ, Βαλεντάιν Πέλκα, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Χοσέ Λουίς Γκόμεθ, Βιρχίνια Μάτας.
 
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου