Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

"Ένας άνθρωπος παντός καιρού" στην ταράτσα του Φ.Ο.Υ. (27/6/16 & ώρα 20.45)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
Καλοκαίρι 2016
  

Δευτέρα 27 Ιουνίου 8.45 μμ

Στην ταράτσα του ΦΟΥ
Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  τιμώντας τον μεγάλο άνθρωπο του κινηματογράφου Θανάση Βέγγο τον οποίο χάσαμε πριν από 5 χρόνια προβάλει την ταινία  "Ένας άνθρωπος παντός καιρού" (2004) σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας

Υπόθεση:


Προσέγγιση του φαινομένου Θανάσης Βέγγος, του ανθρώπου και του καλλιτέχνη, μέσα από αποσπάσματα ταινιών, μαρτυρίες συνεργατών και συγγενών του και αναλύσεις της «συμβολικής» του στη μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του σκηνοθέτη.

Ο Θανάσης Βέγγος, για περισσότερα από πενήντα χρόνια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του τόπου μας. Οι ταινίες και οι ατάκες του, έμειναν στην ιστορία μεγαλώνοντας περισσότερες από 3 γενιές Ελλήνων. Είναι επίσης ο μοναδικός ηθοποιός που δεν έχει φθαρεί στην πορεία του χρόνου, γεγονός που ωφείλεται στην πολύ σεμνή στάση που κρατάει στην ζωή του και την παντελή απουσία από τα ΜΜΕ, μιας και έχει να δώσει συνέντευξη τουλάχιστον μια 20ετία.

Ο Γιάννης Σολδάτος συγγραφέας και εκδότης ασχολήθηκε με το φαινόμενο Βέγγος και παρουσίασε την εξαιρετική βιογραφία με τίτλο ''Ένας άνθρωπος παντός καιρού'', την οποία μετέφερε στον κινηματογράφο με αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αξίζει να δούμε όλοι. Δεκάδες σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογραφικού στερεώματος αλλά και φίλοι του ''Θανάση'' εμφανίζονται και καταθέτουν τις απόψεις τους αλλά όλα τα λεφτά είναι αναμφίβολα η εμφάνιση του ίδιου του Βέγγου, γεγονός που από μόνο του απογειώνει την ταινία.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος
Φωτογραφία: Γιάννης Σολδάτος, Μιχάλης Γαλανάκης
Μοντάζ / Ήχος: Μιχάλης Γαλανάκης
Παραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ Α.Ε., Γιάννης Σολδάτος
Συμπαραγωγή: New Star
Διανομή: New Star
Διάρκεια: 75 λεπτά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου