Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

"Καφές και τσιγάρα" στον Φ.Ο.Υ. (21/7/16 & ώρα 22.00)

Η Ομάδα Νέων του ΦΟΥ

σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη
διοργανώνει προβολή την
  
Πέμπτη 21 Ιουλίου 10.00 μμ
 της ταινίας "Καφές και τσιγάρα" του Τζίμ Τζάρμους
στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Καφές και τσιγάρα. Εθισμός; Κακή συνήθεια; Βλάπτουν σοβαρά την υγειά; Για πολλούς το παραπάνω δίπτυχο είναι ο ορισμός της απόλαυσης. Μια ιεροτελεστία ολόκληρη, φορτωμένη νοήματα και ιστορίες ή απλά μια διαδικασία χωρίς την οποία δε νοείσαι το πρωινό ξύπνημα, τη μεσημεριανή χαλάρωση ή τη νυχτερινή ένταση. Ο Jim Jarmusch έφτιαξε μια ταινία απολαυστική, ακόμα και για όσους ποτέ δεν ήταν καταναλωτές των βλαβερών προϊόντων. Έντεκα σπονδυλωτές ιστορίες καφεΐνης και νικοτίνης με πρόσωπα που λατρεύουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.
 Όλοι οι φίλοι του σκηνοθέτη είναι εδώ για να μιλήσουν, να αμπελοφιλοσοφήσουν, να τσακωθούν και να συμφιλιωθούν εν μέσω καφέ και τσιγάρων. Από τον Iggy, τον Tom Waits και τους White Stripes, ως τον Bill Murray και τους Wu Tang Clan, ηθοποιοί και μη, συνθέτουν αυτή την υπέροχη σκακιέρα ενός παιχνιδιού που δεν ξεκινά ποτέ" Στο γνώριμο ύφος του, ο Jarmusch φτιάχνει μια ταινία για φίλους, στην οποία όλοι παίζουν τους εαυτούς τους, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Με υποδόριο χιούμορ, απίστευτες στιχομυθίες και τρομερές ατάκες, παρακολουθούμε συζητήσεις για τον Νικολό Τέσλα και την εναλλακτική ιατρική, ενώ ενδόμυχα παρακαλάμε να μην τελειώσει ποτέ. Παραδοσιακά ασπρόμαυρη, lo-fi φωτογραφία σε σκηνές που κρατάνε όσο μια λήψη, υπέροχη μουσική και ένα εξαιρετικό σκετς-φινάλε, υπάρχει μόνο μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την ταινία: Απολαυστική!
Πηγή: http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=2142

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ/COFFEE AND CIGARETTES



Σινεφίλ 2003 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 98'

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους με τους: Ρόμπερτο Μπενίνι, Ίγκι Ποπ, Τομ Γουέιτς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Άλφρεντ Μολίνα
Έντεκα σκετσάκια με συναντήσεις λιγότερο ή περισσότερο επώνυμων ατόμων από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, οι οποίοι πίνοντας καφέ και καπνίζοντας ένα τσιγάρο φανερώνουν τις νευρώσεις τους, μιλούν για τις εξαρτήσεις της ζωής, τα καλά και τα κακά της διασημότητας, τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Έλβις, τις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, την ψευδαίσθηση ότι ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ είναι σαμπάνια στο Παρίσι του '30….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου