Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

"Ήρωες του Έθνους" στον Φ.Ο.Υ. (17/10/16 & ώρα 20.00)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2016 - 2017

Δευτέρα  17 Οκτωβρίου 8.00 μμ

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την επανάσταση στην Ουγγαρία του 1956 θα προβάλει την ταινία "Ήρωες του Έθνους" της Krisztina Goda . Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Το ‘Ήρωες του Έθνους’ τιμά την Επανάσταση της Ουγγαρίας του 1956 και το αίμα των Ούγγρων πολιτών που τόλμησαν να θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και εθνικά περήφανοι. Διαδραματιζόμενη στη Βουδαπέστη και στην Ολυμπιάδα της Μελβούρνης, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο εκείνου του έτους, η ταινία οδηγεί το θεατή μέσα από το πάθος και τη θλίψη μιας από τις πιο δραματικές λαϊκές εξεγέρσεις του εικοστού αιώνα. Τότε που τα σοβιετικά τανκς κατέπνιξαν στο αίμα την επανάσταση στην Ουγγαρία, η ουγγρική ομάδα υδατοσφαίρισης είχε κερδίσει τη Ρωσία στην Ολυμπιακή πισίνα στη Μελβούρνη, σε αυτό που έχει περιγραφεί ως ο πιο αιματηρός αγώνας υδατοσφαίρισης στην ιστορία (ο αγώνας είναι γνωστός ως "Blood in the Water", ‘Αίμα στο Νερό’). Η ταινία καταφέρνει να αναδημιουργήσει πολλές από τις βασικές δημόσιες εκδηλώσεις και τις τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις της Επανάστασης, καθώς και τις σκληρές μάχες στους δρόμους της Βουδαπέστης.


Οι ήρωες του έθνους /Children of Glory (Szabadság, szerelem)

ΣκηνοθέτηςKrisztina Goda
ΣεναριογράφοςColin K. Gray, Réka Divinyi, Géza Bereményi, Eva Gardos, Joe Eszterhas
ΗθοποιοίZsolt Huszár, Viktória Szávai, Tamás Jordán, Ildiko Bansagi, Karoly Gesztesi, Sandor Csanyi, Iván Fenyö, Kata Dobo
ΧώραΟυγγαρία
2006
Διάρκεια115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου