Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο ΦΟΥ πάει θέατρο: "Άγριος σπόρος" 7/4/17



Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού στο πλαίσιο της δραστηριότητας "Πολιτιστικές Διαδρομές" επέλεξε και σας προτείνει ακόμη μια θεατρική παράσταση για να την παρακολουθήσουμε όλοι μαζί, αναχωρώντας και επιστρέφοντας στον Φ.Ο.Υ. με πούλμαν.

Συνεχίζουμε λοιπόν την δραστηριότητα αυτή με το έργο
«Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου και σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο θέατρο "Επί Κολωνώ"

Για το έργο:


Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα εξαιρετικό έργο ρεαλισμού του Γιάννη Τσίρου γραμμένο το 2013, που συνθέτει κομμάτια μιας παραμορφωτικής πραγματικότητας που ζούμε.

Περίληψη του έργου
Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Όταν βέβαια οι υποψίες - που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες - θα μείνουν μετέωρες, επειδή οι έρευνες θα στραφούν αλλού, τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Η άμμος της παραλίας θα γίνει κινούμενη κι οι αταλάντευτες πεποιθήσεις, όπως και του Σταύρου, θα υποστούν ρωγμή. Οι ρίζες όμως του κάθε Σταύρου είναι πάντα γερά γαντζωμένες μες το άγριο τοπίο.
Βραβεία & Διακρίσεις
Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος
Άγριος Σπόρος - 3ο Βραβείο καλύτερης παράστασης 
Ελένη Σκότη - 3ο Βραβείο Σκηνοθεσίας
Τάκης Σπυριδάκης - 1ο Βραβείο ανδρικής ερμηνείας

35η απονομή Κορφιάτικων βραβείων
Γιάννης Τσίρος - Βραβείο νεοελληνικού έργου - βραβείο Νίκος Ζακόπουλος για τη συγγραφή του έργου "Αγριος Σπόρος"
Ντάνη Γιαννακοπούλου - Βραβείο γυναικείας ερμηνείας "Μαίρη Αρώνη"


Δηλώσεις συμμετοχής και αγορά εισιτηρίων στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856,) θέσεις περιορισμένες.
Τιμή εισιτηρίου 17€ στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν. 


Ώρα αναχώρησης : Παρασκευή 7 Απριλίου, 20.00 μπροστά από τον Φ.Ο.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου