Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

"Underdog" στον Φ.Ο.Υ. (3/4/17 & ώρα 20.15)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2016 - 2017

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥΗΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δευτέρα 3 Απριλίου 8.15 μμ

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, μικρό αφιέρωμα στον σύγχρονο Σουηδικό κινηματογράφο. Τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία "Underdog" (2014) του Ρόνι Σαντάλ. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ευχαριστούμε το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (SIA) , το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (SFI), το Σουηδικό Ινστιτούτο (SI) και ιδιαίτερα την Πρεσβεία της Σουηδίας  για την παραχώρηση των ταινιών και την συνεργασία τους.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου