Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στον Ανδρέα Λεντάκη.

Ο Βασίλης Λεντάκης με την πρόεδρο του ΦΟΥ, κα Λένα Ρούσσου, και τον Αριστείδη Μανωλάκο

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού και η Κινηματογραφική Λέσχη του, τίμησαν τον Ανδρέα Λεντάκη, τον δικό μας Ανδρέα, τον άνθρωπο που γνωρίσαμε τόσο ως Δήμαρχο Υμηττού όσο και ως έναν εξαιρετικό συνεργάτη του Φ.Ο.Υ.. Καρπός αυτής της συνεργασίας, όπως όλοι θυμούνται, ήταν το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο που εξαπλώθηκε αργότερα σε όλη τη χώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, τον οποίο ο ΦΟΥ ευχαριστεί ιδιαιτέρως, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου και βεβαίως ο Βασίλης Λεντάκης γιός του Ανδρέα, εκπροσωπώντας την οικογένεια.


Ο Γιώργος Επιφανίου με τον αντιπρόεδρο του ΦΟΥ Κώστα Σαμάντη και τον Αριστείδη Μανωλάκο.

Οι ομιλητές ξεχωριστοί. Αφενός ο Αριστείδης Μανωλάκος, συναγωνιστής του Ανδρέα και μέλος του προεδρείων της νεολαίας ΕΔΑ και της νεολαίας Λαμπράκη, η εισήγηση του οποίου μας οδήγησε στους κοινούς αγώνες τους, του 15% για την παιδεία και του 1-1-4, στα χρόνια των κινητοποιήσεων της δεκαετίας του '60. Αφετέρου ο Γιώργος Επιφανίου, πρώτος δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Λεντάκη, μας ξενάγησε στη γνωριμία του με τον Ανδρέα και στο πως ο Λεντάκης, ένας σεμνός αγωνιστής για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, σταδιακά ανέλαβε τη δημαρχία του Δήμου Υμηττού. Στην τοποθέτηση του ο γιός του Ανδρέα, Βασίλης Λεντάκης, μας ταξίδεψε στον άνθρωπο Ανδρέα και στα προσωπικά βιώματα της οικογένειας.

Ο γιός του Ανδρέα, Βασίλης Λεντάκης στην τοποθέτησή του. 

Ήταν όντως μια επιτυχημένη εκδήλωση γεμάτη μνήμη και συγκινήσεις.

Με μια παρασπονδία όμως. Η Διεύθυνση της ΕΡΤ μας ενημέρωσε για την επιθυμία της να μην προβούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Μένου Δελιοτζάκη «Η ιστορία είμαι εγώ – Ανδρέας Λεντάκης» που είχαμε προγραμματίσει. Είχε προηγηθεί εξώδικο του "Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης", πρόεδρος του οποίου είναι η Έφη Λεντάκη, με το οποίο ζητούσε την απαγόρευση της προβολής. Αν και όπως ενημερωθήκαμε το νομικό τμήμα της ΕΡΤ αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος απαγόρευσης της προβολής, τελικά η Διεύθυνση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην δώσει τη συγκατάθεση της για αυτήν.

Ο Ανδρέας Λεντάκης υπήρξε αγωνιστής αλλά και άνθρωπος των γραμμάτων. Οι αγώνες του για τη Δημοκρατία αλλά και οι καταθέσεις του στον Πολιτισμό, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας. Παρ' όλα αυτά κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την ουσία αυτής της παρακαταθήκης και δείχνουν να μην έχουν σχέση τόσο με τη Δημοκρατία όσο και με τον Πολιτισμό.

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού απέδωσε την τιμή που αρμόζει στον Ανδρέα Λεντάκη και σκοπεύει να επανέλθει. 

1 σχόλιο:

  1. Διολισθαίνετε σε ψεύδη και μισαλλοδοξία και δεν σέβεστε ούτε την οικογένεια, ούτε το Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπ/σης «Ανδρέας Λεντάκης», κυρίως όμως δεν σέβεστε τον ίδιο τον Ανδρέα Λεντάκη. Παραθέτουμε απόσπασμα από δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου Νάσου Τσαγκανέλη και όχι από δικά μας για περισσότερη αντικειμενικότητα.
    «Η ΕΡΤ οφείλει, να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει έργο υψηλής ποιότητας για τον Ανδρέα Λεντάκη και σε καμία περίπτωση το ανιστόρητο μόρφωμα - ντροπή που παρουσίασε σαν προσωπογραφία του Ανδρέα Λεντάκη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή