Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Αβδελιώδης ξανά στον Φ.Ο.Υ.!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννη Ρίτσου

Ελένη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ   Δήμος Αβδελιώδης
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού  σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού  παρουσιάζει την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. για μία και μοναδική παράσταση.
Ο Δήμος Αβδελιώδης μετά τη μοναδική, «Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη» που έγινε διεθνής επιτυχία, σκηνοθετεί  για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη στο ρόλο της ‘Ελένης’ να επανέρχεται με επιτυχία στο Θέατρο, ερμηνεύοντας συγκλονιστικά, το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή.

 «Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο  κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφυλίου, αναδύεται το φάσμα της ΕΛΕΝΗΣ, ολοζώντανο, για  να μας αποκαλύψει μέσα από ένα νοητό καθρέπτη,  όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά  για να την κερδίσουν, είτε σαν Γυναίκα, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας και της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όμως ποτέ να το καταφέρουν.
 Ο   Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση  μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα , για να μπορέσει να αποκτήσει πραγματικά, όλ’ αυτά που εκπροσωπεί η «Ελένη»   Δ. Αβδελιώδης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου