Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

"Εκδρομή" στον Φ.Ο.Υ. (15/1/18 & ώρα 20:30)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στον Τάκη Κανελλόπουλο 
τον σκηνοθέτη του έρωτα και της ουτοπίας 

Δευτέρα  15 Ιανουαρίου 8:30 μμ


Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα σε έναν σημαντικό όσο και παραγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Τάκη Κανελλόπουλο. Την Δευτέρα αυτή, 15 Ιανουαρίου, θα προβάλει την ταινία "Εκδρομή" (1966). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Εκδρομή είναι ασπρόμαυρη ελληνική δραματική - αισθηματική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τάκη Κανελλόπουλου και σενάριο του Γιώργου Κιτσόπουλου, παραγωγή του 1966. Τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1966 με το βραβείο φωτογραφίας και λαμβάνοντας τιμητική διάκριση σκηνοθεσίας.

Υπόθεση:
Η Ειρήνη επέλεξε να μείνει πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, για να βρίσκεται δίπλα στον άντρα της, τον υπολοχαγό Κώστα. Παράληλα έχει σχέσεις με έναν από τους άντρες του συζύγου της, το λοχία Στράτο. Όταν ο Κώστας θα τραυματιστεί και θα μείνει στο νοσοκομείο για τέσσερις μέρες, ο Στράτος θα της πει ότι ο άντρας της σκοτώθηκε και θα της ζητήσει να φύγουν μαζί, μακριά από τον πόλεμο.

Σκηνοθεσία :Τάκης Κανελλόπουλος / Σενάριο : Γιώργος Κιτσόπουλος / Μουσική : Nίκος Μαμαγκάκης/Ηθοποιοί: Λίλη Παπαγιάννη , Άγγελος Αντωνόπουλος ,Κώστας Καραγιώργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου