Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

"Παρένθεση" στον Φ.Ο.Υ. (29/1/18 & ώρα 20:30)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στον Τάκη Κανελλόπουλο 
τον σκηνοθέτη του έρωτα και της ουτοπίας 

Δευτέρα  29 Ιανουαρίου 8:30 μμ


Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα σε έναν σημαντικό όσο και παραγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Τάκη Κανελλόπουλο. Την Δευτέρα αυτή, 29 Ιανουαρίου, θα προβάλει την ταινία "Παρένθεση" (1968). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια γυναίκα θυμάται τη στιγμή που σημάδεψε την ζωή της, πριν λίγα χρόνια: Το τρένο με το οποίο ταξίδευε είχε καθυστέρηση έξι ωρών. Ένας συνεπιβάτης της που έμενε στην πόλη που σταμάτησαν, της πρότεινε να περάσουν μαζί αυτές τις ώρες. Στο σύντομο αυτό χρόνο, έζησαν ένα δυνατό έρωτα, γνωρίζοντας ότι θα διαρκέσει τόσο λίγο.

Το Παρένθεση είναι ελληνική αισθηματική ταινία του 1968, σε παραγωγή και σκηνοθεσία Τάκη Κανελλόπουλου. Τη διασκευή του σεναρίου την έκανε ο Γιώργος Κιτσόπουλος, πηγή του σεναρίου ήταν το θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ, Still Life. Πρωταγωνιστούν ο Άγγελος Αντωνόπουλος και η Αλεξάνδρα Λαδικού.

Διακρίσεις

  • 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 (καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας, φωτογραφίας, κριτικών σκηνοθεσίας και κριτικών μουσικής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου