Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

"Κορνήλιος Καστοριάδης" στον Φ.Ο.Υ. (7/12/15 & ώρα 20.15)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2015 - 2016
  
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Κορνήλιο Καστοριάδη  την ταινία "Κ. Καστοριάδης" όπως προβλήθηκε στην εκπομπή «Παρασκήνιο», σε μια έρευνα της Τέτας Παπαδοπούλου. Τα κείμενα διαβάζει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Γιάννη Πρελορέντζο καθηγητή νεότερης και σύγχρονης φιλοσοφίας και τον κριτικό Λογοτεχνίας Κώστα Καλημέρη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
O Κορνήλιος Καστοριάδης γεννήθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη και υπήρξε ένας φιλόσοφος που το έργο του μέσα από την διεπιστημονικότητα και την πολυεδρικότητα του κατάφερε να είναι οικουμενικό. Η συμμετοχή του σε ποικίλες πολιτικές και φιλοσοφικές συγκρούσεις αλλά και η σύζευξη γνωστικών πεδίων όπως της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της ψυχανάλυσης, της οικονομίας, της βιολογίας τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Δεκεμβρίου του 1997.


Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11/12 κ ώρα 7.30 με την εκδήλωση-συζήτηση πάνω στην έννοια της Αυτονομίας στο έργο του Κ. Καστοριάδη στην οποία θα μιλήσει ο υπ. διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Αλέξανδρος Σχισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου