Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

"Οκτώβρης" στον Φ.Ο.Υ. (2/11/15 & ώρα 20.15)

Αποτέλεσμα εικόνας για οκτωβρης ταινια
Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2015 - 2016
  
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ρώσο σκηνοθέτη Σεργκέι Αϊζενστάιν  την ταινία "Οκτώβρης"
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λίγα Λόγια για την ταινία:


Η ταινία Οκτώβρης (ρωσ. Октябрь (Десять дней, которые потрясли мир)) είναι βωβό δράμα παραγωγής 1928 σε σκηνοθεσία Σεργκέι Αϊζενστάιν και Γκριγκόρι Αλεξαντροφ που εξιστορεί τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ο Ρωσικός τίτλος: Οκτώβρης (Δέκα Μέρες Που Συγκλόνισαν τον Κόσμο) έχει παρθεί από τον τίτλο του βιβλίου του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Σάιλας Ριντ με τίτλο Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο (Ten Days That Shook the World).

 
Ο ίδιος ο Αϊζενστάιν είπε για το έργο του: Όσον αφορά την δημιουργία της ταινίας, ο "Οκτώβρης" δεν είναι αψεγάδιαστος. Αυτή η ταινία αναφέρεται στη μάζα και το λαό, επομένως επέτρεψα στον εαυτό μου να πειραματιστεί. Μολονότι οι πειραματισμοί μου σπάνια αναγνωρίζονται, ήταν αρκετοί ώστε να διαμελίσουν το σύνολο της δουλειάς μου ως μονάδα. Αλλά από την άλλη, ήταν επίσης αρκετοί ώστε να μου επιτρέψουν να φτάσω σε εκτεταμένα συμπεράσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου