Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΦΟΥ 9/11/15: Μια μουσική αγκαλιά αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διοργανώνει ο ΦΟΥ την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ κατά την οποία θα μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς.

Συγκεκριμένα: 
 «Θαρρώ ν' ακούω ακόμα»
100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γούναρη, τα τραγούδια που αγαπήσαμε με τη φωνή του συνδιαλέγονται με μουσικές του κόσμου, αγκαλιασμένα με  έναν ύμνο στη ζωή από την Ιταλία,έναν αποχαιρετισμό από την Αργεντινή, μια musette από τις όχθες του Σηκουάνα και άλλες εκπλήξεις
Ερμηνεύουν:
ο ​τενόρος ​Μιχάλης Δημητρακάκος και το οργανικό σύνολο ​«Επτάηχον».
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και ώρα 8.00μμ
«Επτάηχον»

Το Επτάηχον εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2014, σε παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στον πολυχώρο "Αγγέλων Βήμα".

Σκοπός του είναι η ερμηνεία ευρύτατου φάσματος ειδών μουσικής, αναδεικνύοντας την ενότητα πίσω από τις συνθέσεις της λεγόμενης ακαδημαικής μουσικής και τα σημερινά, ή όχι και τόσο σημερινά, τραγούδια και μουσικές ευρύτερης δημοτικότητας, με την κατάλληλη ενορχήστρωση.

Η μουσική έμπνευση δεν εξαρτάται και δεν θα μπορούσε να εξαρτάται από την θεωρητική κατάρτιση του συνθέτη.

Έτσι, από τη μια ερμηνεύουμε έργα που έχουν ακουστεί από μεγάλες ορχήστρες, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ουσίας του κάθε έργου, με λίγα μέσα  (όργανα) και από την άλλη τραγούδια ή μουσικές που έχουν δει το φως με ταπεινό τρόπο, ντύνονται με τον ηχοχρωματικό πλούτο του συνόλου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της αξίας τους.

Τα συγκεκριμένα βέβαια τραγούδια που θα ακούσετε σήμερα, επιλεγμένα ανάμεσα από πολλά, στάθηκαν τυχερά από τη γέννησή τους, ενορχηστρώθηκαν από σπουδαίους μουσικούς και ερμηνεύτηκαν από σημαντικές ορχήστρες.. Το κλίμα ακριβώς αυτών των ενορχηστρώσεων προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε, ενταγμένο στον ήχο του συνόλου.
 
Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα μαζευτούν είναι:

Τρόφιμα

ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
*Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων και των τροφίμων!
Ανάγκες ειδών για τις δράσεις στήριξης προσφύγων
– Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά
– γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας
– δερματολογικές κρέμες/αλοιφές βρεφικής προστασίας, ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα
– κασκόλ, σκουφιά, γάντια, κάλτσες
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου