Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Με τον αέρα της Αλληλεγγύης στα πανιά!

Δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα! Η ανταπόκριση των μελών και φίλων του Ομίλου υπήρξε συγκινητική.

 Γέμισαν, αρκετή ώρα νωρίτερα, την αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου (πάνω από 140 άτομα) και παρακολούθησαν σε ένα κλίμα κατάνυξης την πολύ αξιόλογη δουλειά του "Επτάηχου" γνωρίζοντας ότι η παρουσία τους στην τιμητική εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γούναρη ήταν επίσης και μια δήλωση αλληλεγγύης στο προσφυγικό δράμα των ημερών το οποίο έχει πάρει, δυστυχώς, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και το απέδειξαν εν τοις πράγμασι.


Με τα είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς, που έφεραν μαζί τους και τα οποία συλλέγει ο Φιλοπρόοδος με σκοπό την προώθησή τους και την όσο το δυνατόν ανακούφιση αυτού του δράματος. 

Με αυτόν τον συγκινητικό τρόπο απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, ότι οι Υμηττιώτες και Υμηττιώτισες κουβαλούν βαθιά μέσα τους την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση ως αξίες αναντικατάστατες.

Με το ενδιαφέρον τους να συνεχίζεται και μετά το πέρας του μουσικού αφιερώματος στο Γούναρη, καταθέτοντας την αγωνία τους αλλά και το ενδιαφέρον τους αυτή η δράση αλληλεγγύης να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Αυτή η δράση αλληλεγγύης να επαναληφθεί και το επόμενο διάστημα.

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού έχει ήδη αποδείξει την ευαισθησία του σε κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, ως όφειλε, συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες μέχρι και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα: καθημερινά από τις 6:00 έως τις 10:00 μ.μ. και το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 14:00. Και βέβαια ήδη προγραμματίζει επόμενες εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Περιμένουμε λοιπόν με χαρά τη συμμετοχή και συνεισφορά όλων σε αυτές τις δράσεις!

Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα μαζευτούν είναι:

Τρόφιμα
ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
*Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων και των τροφίμων!
Ανάγκες ειδών για τις δράσεις στήριξης προσφύγων
– Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά
– γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας
– δερματολογικές κρέμες/αλοιφές βρεφικής προστασίας, ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα
– κασκόλ, σκουφιά, γάντια, κάλτσες


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου