Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

"Η Γερμανία το φθινόπωρο" στον Φ.Ο.Υ. (11/6/18 & ώρα 21:00)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ

 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
"50 χρόνια από τον Μάη του '68"

Δευτέρα  11 Ιουνίου 9:00 μμ 

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Δευτέρα αυτή, 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας "Μετά το Μάη", θα προβάλει στην ταράτσα του Ομίλου την ταινία "Η Γερμανία το φθινόπωρο" (1978) σε συλλογική σκηνοθεσία. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Εξαιρετική ματιά πάνω στην εποχή, τα κινήματα και τους ανθρώπους της, που καταγγέλλει τη βαρβαρότητα του «αντιτρομοκρατικού» κράτους . Με θέμα την RAF και τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 44 ημέρες του Σεπτέμβρη - Οκτώβρη του 1977 στη Δ. Γερμανία, που ονομάστηκαν "γερμανικό φθινόπωρο".

Η ταινία για τα γεγονότα του ‘77 γυρίστηκε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γερμανικής αριστεράς στο χώρο του κινηματογράφου, Φασμπίντερ, Σλέντορφ κ.ά. Το ημι-ντοκιμαντέρ του Φασμπίντερ, περιέχει μεταξύ των άλλων σκηνές από την κηδεία του Σλάιερ, αλλά και των Μπάαντερ, Ράσπε και Ενσλιν, τις ερωτήσεις-ανάκριση του Φασμπίντερ προς τη μητέρα του, και συνέντευξη μέσα από τις φυλακές, με τον ιδρυτή της RAF, Χορστ Μάλερ.

“Η γερμανία το φθινόπωρο” τελειώνει με πραγματικές σκηνές από την κηδεία τους.


Deutschland im Herbst / Η Γερμανία το φθινόπωρο 1978, 119´
Σκηνοθεσία: Alexander Kluge, Volker Schlöndorff, Rainer Werner Fassbinder, Alf Brustellin, Bernhard Sinkel, Katja Rupé, Hans Peter Cloos, Edgar Reitz, Maximiliane Mainka, Peter Schub.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου