Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Αφιέρωμα της Κιν. Λέσχης του ΦΟΥ "Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ"

Οι "Δέκα του Χόλιγουντ" πριν την κατάθεσή τους στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών.

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
στην ταράτσα του Ομίλου
"Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ"


Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταράτσα του Ομίλου με θέμα "Ο Μακαρθισμός στο Χόλιγουντ".  Μετά το πέρας των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής λέσχης Κώστα Σαμάντη.

Πληροφορίες:
Η Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ ήταν ένας άτυπος κατάλογος που κυκλοφορούσε στις κινηματογραφικές εταιρείες του Χόλυγουντ κατά τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, προγράφοντας καλλιτέχνες που θεωρούνταν μέλη ή επιρροές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Όσοι συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο αποκλείονταν από κάθε εργασία στον κινηματογράφο και αρκετά θέατρα των ΗΠΑ, οδηγούμενοι στην επαγγελματική και προσωπική εξόντωση.

Η συγκεκριμένη πρακτική εντασσόταν στο γενικότερο κλίμα μακαρθισμού των ημερών και ενθαρρυνόταν (εμμέσως πλην σαφώς) από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων, ένα όργανο του Κογκρέσου που είχε αναλάβει να περιορίσει την υποτιθέμενη διείσδυση κομμουνιστών στο δημόσιο βίο. Έπαυσε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του '60, αφού είχε οδηγήσει μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών σε καταστροφή ή αυτοεξορία στην Ευρώπη και το Μεξικό.

Θα προβληθούν οι ταινίες:
Δευτέρα 2 Ιουλίου "Ριφιφί του Ζυλ Ντασέν.
Δευτέρα 9 Ιουλίου "Διακοπές στη Ρώμη" του Γουίλιαμ Γουάιλερ.
Δευτέρα23 Ιουλίου "Βιτρίνα" του Μάρτιν Ριτ.
Δευτέρα30 Ιουλίου "Τράμπο" του Τζέι Ρόατς.

Ώρα έναρξης προβολών 21:00

Στην ταράτσα του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου