Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

"Ευτύχης Μπιτσάκης: η σκέψη, η δράση" στον Φ.Ο.Υ. (12/6/18 & ώρα 21:00)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ


 2017 - 2018

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ


Τρίτη  12 Ιουνίου 9:00 μμ 



Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει προβολή-αφιέρωμα "Ευτύχης Μπιτσάκης: Η σκέψη, η δράση" (2018) την Τρίτη αυτή, 12 Ιουνίου στις 21:00, σε σκηνοθεσία Προκόπη Δάφνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ αλλά και τον Ευτύχη Μπιτσάκη, πανεπιστημιακό και φιλόσοφο.

Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ:


Ευτύχης Μπιτσάκης (η σκέψη, η δράση)

Ένα ντοκιμαντέρ από κομμάτια της ζωής του επιστήμονα, φιλόσοφου, διανοούμενου, μαρξιστή και αγωνιστή της αριστεράς.

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Κάδρος της Κρήτης.  Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεωρητική Φυσική και Φιλοσοφία στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris VIII και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Επιστημών. Εργάστηκε στο Πυρηνικό Κέντρο του Saclay και στο Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Collège de France.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1976 εργάστηκε ως κύριος ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Το 1981 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στην έδρα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Από το 1992 είναι εκδότης του θεωρητικού περιοδικού ΟΥΤΟΠΙΑ.  Έχει γράψει 25 βιβλία και εξακολουθεί να δημοσιεύει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΑΦΝΟΣ
Απόφοιτος της σχολής Σταυράκου, εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας σε περίπου 200 ντοκιμαντέρ,10 ταινίες μεγάλου μήκους, 20 ταινίες μικρού μήκους, καθώς και 4 τηλεοπτικά σήριαλ.
Βραβεύτηκε με τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ:
- Βραβείο φωτογραφίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1989 για την ταινία Φάκελος Πολκ στον αέρα του Διονύση Γρηγοράτου
- Βραβείο φωτογραφίας στα τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ του 2005 για την τηλεοπτική σειρά Τα παιδιά της Νιόβης.
-Τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014  για το ντοκιμαντέρ
Καίτη Φλώρου η βασίλισσα της γραφομηχανής.
Τιμητική διάκριση στο Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2015 για το ντοκιμαντέρ Αντρέας Αναστασάτος ένας ευγενής κύριος.
Εχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου.
Δίδαξε διεύθυνση Φωτογραφίας στο New York College,ενώ το 2013 αναλαμβάνει σεμινάρια εικονοληψίαςστο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Ενδεικτική φιλμογραφία:
2012    Ο Παππούς, Γρηγόρης Δανάλης.
2008    Deep End.
1997    Χαίρε Γείτονα.
1991    Η αυλή με τα σκουπίδια
1991   Στον αστερισμό του Πόρτο Λεόνε
1988   Φάκελος Πολκ στον αέρα
1987   Ο Ψύλλος

Στην ταράτσα του Φ.Ο.Υ.,                 
Α. Λεντάκη (πρ. Θράκης) & Αμισού (Πλ. Υμηττού) ΕΘΕΛ 856 & 140, 212 από Μετρό Δάφνης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου