Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

"Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί" στον Φ.Ο.Υ. (15/5/17 & ώρα 20.30)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2016 - 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ

Δευτέρα 15 Μαίου 8.30 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα στην Φρίντα Λιάππα. Τη Δευτέρα αυτή, στη δεύτερη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί" (1981). Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο έργο της σκηνοθέτιδας.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Η Ειρήνη και η Στέλλα είναι δύο μεγαλοκοπέλες και αδελφές οι οποίες μεγάλωσαν στην επαρχία και τώρα ζουν στην Αθήνα. Μένουν σε ένα διαμέρισμα που βλέπει σε θερινό κινηματογράφο. Πλησιάζουν τα σαράντα, είναι ακόμα παρθένες και εξαρτημένες η μία από την άλλη. Ο μοναδικός τους συγγενής, ο εξάδελφός τους Στέφανος, με τον οποίο ήταν και οι δύο ερωτευμένες, λείπει χρόνια στο Παρίσι. Όταν γυρίζει και τις επισκέπτεται, η μεταξύ τους ισορροπία διαταράσσεται. Ο Στέφανος πείθει την Ειρήνη να φύγουν μαζί και η Στέλλα, που παθαίνει συχνά υστερικές κρίσεις, οδηγείται στην αυτοκτονία.

Σκηνοθεσία Φρίντα Λιάππα
*Σενάριο Φρίντα Λιάππα* Διάλογοι Φρίντα Λιάππα και Σταμάτης Φασουλής * Πρωταγωνιστές: Μαρία Σκούντζου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Χρυσούλα Διαβάτη, Μαριτίνα Πάσσαρη, Νινή Βοζνιάκου, Πέρυ Ποράβου, Γιάννης Τότσικας, Κώστας Τσαπέκος, Θάνος Γραμμένος και ο Σταμάτης Φασουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου