Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου-οδοιπορικού του Γ. Παπαγιαννόπουλου "Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής"

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, στις 8 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού, η Ομάδα Βιβλίου του Φ.Ο.Υ. θα παρουσιάσει το βιβλίο-οδοιπορικό του Γ. Παπαγιαννόπουλου "Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής" (εκδόσεις Γόρδιος),

Θα παραστεί ο συγγραφέας και θα γίνει προβολή διαφανειών από το οδοιπορικό του στη χώρα.


Γιώργου Παπαγιαννόπουλου:  “ Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής”


Ένα «Ιστορικό και ταξειδιωτικό  οδοιπορικό» ,σε μια χώρα αντιθέσεων και ευχάριστων εκπλήξεων για τον παρατηρητικό ταξειδιώτη.


 Κατά τον συγγραφέα,  οι «Αιθίοπες ή Αβησσυνοί: Πεζοπόροι,  σε χρόνο άπλετο (ατέλειωτο για μας τους «Δυτικούς») , με θάρρος και χαμόγελο. Αιθιοπία: ένας Λαός που περπατάει συνέχεια, μια Χώρα μέσα στην σκόνη! Εκατομμύρια ζώα διασχίζουν οποιοδήποτε δρόμο ή παράδρομο υπάρχει! Καίνε παντού λιβάνι και θυμιάματα…. όπου κελαηδούν  συνεχώς χιλιάδες πουλιά και νυχτοπούλια! ….όπου την νύχτα στον ουρανό, διακρίνεις όλο το Στερέωμα!.... ένας καθαρός, έναστρος ουρανός: πανδαισία!»


Με έναν χριστιανικό Βορρά που σε εκπλήσσει! Με εκκλησίασμα: μέγα, με τις γυναίκες να φοράνε το άσπρο μαντήλι στο κεφάλι. Με «Μέγα πλήθος, μέγα πάθος» στις λειτουργίες.
Με μνημεία , του Πολιτισμού και της φύσης, που δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο.
  
Με 100 φωτογραφίες, εκ των οποίων 38 έγχρωμες

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου