Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο  Εκδρομικός Τομέας του Φ.Ο.Υ  διοργανώνει εκδρομή στον ΕΛΙΚΩΝΑ


Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η  ΤΟΥ  Φ.Ο.Υ  ΣΤΙΣ  27 ΜΑΪΟΥ 2017

Ο  Εκδρομικός Τομέας του Φ.Ο.Υ  διοργανώνει εκδρομή στον ΕΛΙΚΩΝΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ –ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ– ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ – ΚΥΡΙΑΚΙ – ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ




1η ΣΤΑΣΗ:  Επίσκεψη στο καταπληκτικού ενδιαφέροντος Μουσείο Θηβών, το οποίο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας, από τους προϊστορικούς χρόνους ως και τη μεταβυζαντινή εποχή. (Ξενάγηση από ξεναγό του Μουσείου η οποία θα μας συνοδεύει στο πούλμαν)

2η ΣΤΑΣΗ:  Σκαρφαλώνοντας στην Παληοβούνα από τις κορυφές του Ελικώνα, κάνουμε μικρή στάση στην Αγία Άννα, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής με σπίτια πετρόχτιστα μέσα στα έλατα.

3η ΣΤΑΣΗ:  Προορισμός το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας που απέχει 5 χλμ. από την Αγία Άννα και αποτελεί δημοφιλή τόπο αναψυχής. Στην Αρβανίτσα υπάρχει μια αξιόλογη ταβέρνα όπου θα παραμείνουμε για φαγητό.

4η ΣΤΑΣΗ: Η συνέχεια γράφεται στο Κυριάκι (780 μέτρα υψόμετρο), κεφαλοχώρι του Ελικώνα. Θα χαλαρώσουμε στην κεντρική πλατεία με τον γεροπλάτανο και την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και θα δροσιστούμε στην πέτρινη μεγάλη βρύση.

Για όσους το επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο Παλιόκαστρο, για να απολαύσουν την όμορφη πανοραμική θέα από τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το ξωκλήσι του Αγίου Νεκτάριου

5η ΣΤΑΣΗ:  Συνεχίζοντας, για άλλα 11 χλμ., θα επισκεφτούμε τον Όσιο Λουκά στο Στείρι. Πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο μοναστηριακό συγκρότημα της μεσοβυζαντινής περιόδου στη χώρα μας, με τον παλαιότερο ναό να χρονολογείται στα μέσα του 10ου αι. Εντυπωσιάζουν τα ψηφιδωτά και τα μάρμαρα που το κοσμούν.

6Η ΣΤΑΣΗ:  Ο επίλογος της βόλτας μας γράφεται στην Λειβαδιά, πρωτεύουσα του Νομού, με βόλτα στις όχθες του ποταμού Έρκυνα που τη διασχίζει και στην γραφική πλατεία της Κρύας.



Η εκκίνηση θα γίνει έξω από το Φ.Ο.Υ στις 8.30 πμ

Επιστροφή στο ΦΟΥ περίπου 8.30 μμ.


Τιμή συμμετοχής Ευρώ 17. (Στην τιμή περιλαμβάνονται οι ξεναγήσεις στο Μουσείο και τον Όσιο Λουκά).

Δεν περιλαμβάνεται η τιμή εισόδου στο Μουσείο

Τιμή Μουσείου: Κάτω των 65 ετών 6 € και άνω των 65 ετών 3 €


Δήλωση συμμετοχής στην Γραμματεία του ΦΟΥ μέχρι 25 Μαΐου και στο τηλ. 210-7625856 καθημερινά πλην Σαββάτου και ώρες: 18:00-21:30

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Για όποιον/α ενδιαφέρεται να γευματίσει στην Αρβανίτσα υπάρχει πρόταση, από την εξαιρετική ταβέρνα που θα καταλύσουμε, ενός συγκεκριμένου μενού, και το οποίο παραθέτουμε αναλυτικά, στην ειδική τιμή των 12€ ανά άτομο. Παρακαλείστε, αν σας ενδιαφέρει, να το δηλώσετε όταν κάνετε την κράτησή σας.



 Επιλογή κυρίως πιάτου:

 1) Χοιρινή μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές και ριζότο ή

 2) Δυο μπιφτέκια πατάτες τηγανιτές και ριζότο ή

 3) Φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές και ριζότο ή

 4)Σουβλάκι χοιρινό η κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ,πίτα ψητή, τζατζίκι, κρεμμύδι πιπέρια. 

Ανά τέσσερα άτομα:

Σαλάτα εποχής, φέτα, τζατζίκι, τυροκαυτερή, πίτα χωριάτικη.  

Ένα αναψυκτικό το άτομο  ή  ένα κιλό κρασί ανά τέσσερα άτομα, ή δυο μπύρες ανά τέσσερα άτομα.    

Κερασμένα από εμάς πορτοκαλόπιτα και λικέρ μαστίχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου