Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για όλους!

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού διοργανώνει την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου στις 18:30, Ανοιχτό Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών για τα μέλη και τους φίλους του.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει βασική ανάνηψη σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες και θα γίνει υπό την καθοδήγηση, επίβλεψη και εισήγηση της κας Γεωργίας Σιδερή με ελεύθερη είσοδο.

Όπως επισημαίνει η ιδία:



Όλοι μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε άριστα τους αλγόριθμους της βασικής ανάνηψης προκειμένου  να βοηθήσουμε αποτελεσματικά, όταν αυτό απαιτηθεί. Άλλωστε το θέμα ανάνηψης παιδιών, βρεφών όπως και ενηλίκων παραμένει πάντα επίκαιρο.
Επίσης μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων μέσα και έξω από το σπίτι ειδικά των παιδιών.
Αν όμως δει κανένας ευρύτερα το θέμα επιβεβαιώνει τη θέση πως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδράμει, όχι μονάχα ο γιατρός, ο ειδικός αλλά ακόμα και με λίγες γνώσεις μπορεί να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε και μάλιστα, με τη συνδρομή του αυτή, να σωθούν πραγματικά ένας ή περισσότεροι άνθρωποι.
Για πολλές χώρες, το παραπάνω έχει γίνει κοινή συνείδηση και τουλάχιστον βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών προσφέρονται υποχρεωτικά σε πολύ μεγάλο αριθμό πληθυσμών (σωματεία, εργάτες εργοστασίων, μαθητές, σερβιτόρους, μαγείρους, υπαλλήλους ξενοδοχείων, γυμναστές κ.λ.π).  Γι’ αυτό και η προσωπική μου πίστη είναι πως από το σχολείο ακόμα, πρέπει όλοι να μαθαίνουν να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες. 

Μετά τιμής
Γεωργία Σιδερή
Παιδίατρος-Εντατικολόγος
Πρώην Διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

ΥΓ. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου