Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη του Φ.Ο.Υ. στον VAN GOGH! 

Van Gogh Alive: Η απόλυτη βιωματική εμπειρία, η έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, έρχεται επιτέλους για 4 μήνες στην Αθήνα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην χώρα μας, τους νέους διεθνείς τρόπους προσέγγισης της τέχνης.

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού, σε συνέχεια της δραστηριότητας Πολιτιστικές Διαδρομές, προτείνει για την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα επισκεφθούμε μία μεγαλειώδη έκθεση, τη  μοναδική τρισδιάστατη εικαστική πρόταση Van Gogh Alive – The experience.

Τι είναι τελικά η Van Gogh Alive – the experience;

Μα πρώτα απ’ όλα μία μεγαλειώδης έκθεση. Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε μία και μόνον φορά, κάτι που δεν έχει κανένα προηγούμενο. Όχι με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, κάτι που για πολλούς θεωρείται πλέον ξεπερασμένο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλει δηλαδή ολόκληρο τον κόσμο του.

3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες λοιπόν, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού! Στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα. Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία εκπληκτική τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία. Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και καλλιτέχνισε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι. Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας και εισχωρώντας μέσα μας, μας επιτρέπουν να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ. Σε μία ζωντανή και ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία πνευματική και ταυτόχρονα σωματική, σε μία κατ’ ουσία βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα τόσο πολύ διασκεδαστική, όσο όμως και βαθειά παιδευτική.

MEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ VAN GOGH Alive - The experience
Παρασκευή 24/11/17 ώρα 19:00
Διάρκεια 1.30 ώρες

Τιμές εισιτηρίων:
 €13 + 3€ πούλμαν για όσους επιθυμούν      

 Δηλώσεις συμμετοχής και αγορά εισιτηρίων στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856,). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου