Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Νέο εργαστήριο!: "ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ" στον Φ.Ο.Υ.


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού συστήνει ένα ακόμη εργαστήριο με σκοπό την περιήγηση των συμμετεχόντων στην περιπέτεια της λογοτεχνίας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα λειτουργήσει υπό την επίβλεψη, έμπνευση και καθοδήγηση του Κώστα Καλημέρη, κριτικού λογοτεχνίας.

Ανάμεσα στις δράσεις του θα περιλαμβάνει:

1.  Αναγνώσεις βιβλίων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία. 

2. Φιλολογικές συζητήσεις με σκοπό την εξερεύνηση του λογοτεχνικού τοπίου.

3. Προσκλήσεις συγγραφέων και μεταφραστών ώστε να μοιραστούμε μαζί τους τη χαρά της συγγραφής και της ανάγνωσης.

4. Προβολή ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ τα οποία άπτονται λογοτεχνικών έργων.

5. Ομαδικές εξόδους σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές που έχουν αναφορά στη λογοτεχνία.

6. Επισκέψεις σε εικαστικές και φωτογραφικές δράσεις σε μια προσπάθεια ανίχνευσης των εκθεσιακών σχέσεων με τη λογοτεχνία.

7. Αναγνώσεις από ηθοποιούς λογοτεχνικών έργων επιδιώκοντας μια  ευρύτερη προσέγγιση αυτών.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η εξερεύνηση της έννοιας του ενδιάμεσου, της άτυπης καθημερινότητας , και η περιήγηση στην άγνωστη ζωή και τον ανιστόρητο αγριότοπο που ανοίγεται μπροστά μας.

Σας περιμένουμε λοιπόν να συναντηθούμε στο «Στούντιο Λογοτεχνίας» και να το αναδείξουμε σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα εργαστήρι, να το διευρύνουμε σε τόπο συνάντησης, γνωριμίας, συζήτησης και κοινωνικού προβληματισμού.

Για τη δημιουργία μιας ευρύτερης μελέτης του ποιητικού ιδεώδους που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να αντισταθούμε στην απόλυτη πραγματικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Το "Στούντιο Λογοτεχνίας" θα συναντιέται για δύο ώρες την εβδομάδα και θα φιλοξενείται στην αίθουσα της δανειστικής βιβλιοθήκης του Ομίλου μας. Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ ανά μήνα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Φ.Ο.Υ. καθημερινά 6-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ 210 7625856).

Σας περιμένουμε!

1 σχόλιο: